- VAT free for this country - Shipping 1-3 working days
0

Kite Seat Pro Harness Prolimit

$ 171.27
(€139.67)

All prices for United States are VAT Free

Directly available

Prolimit Kite Seat Pro harness

Sit harness of Prolimit

The Kit Seat Pro harness from Prolimit is a harness that is suitable for kitesurfing with a lot of force and strong wind. The Kite Seat Pro harness of Prolimit is divided into two parts. A sturdy top and a flexible bottom. In the sturdy top of the harness, Prolimit has built in a frame that divides the power of your kite in three directions over the back of your harness. The straps with which the spreader bar is attached to the harness are directly attached to the plate for optimum power distribution. The spreader bar sits on a thick piece of foam which overflows into the harness. This keeps the hook well in place and the upwards pull is reduced to a minimum. The Prolimit spreaderbar is easy to attach and loosen through a pin system. There are four Velcro straps underneath the spreader bar to ensure that the Kite Seat Pro harness by Prolimit fits tightly on your body.

The bottom of the Kite Seat pro is made of a smooth but super strong material. A comfortable sitting area has been created. The straps that go around your legs are provided with a neoprene padding so that they do not cut into your legs and can not damage your wetsuit.

Features
 • Sit harness
 • Upper part with support frame
 • Integrated spreaderbar system
 • PIN system
 • Straps with neoprene padding
 • Stitched with extra strong seams
 • Extra padding in the back

  Prolimit Kite seat pro harness


 • Danny vd Eijkel
  Danny vd Eijkel
  6 April 2021

  Wegens het meerdere malen breken van mn ribben overgestapt op een zitharnas.

  De gasten van Kitemana adviseerde mij deze.
  Heb hier geen spijt van gehad.
  Vaar ondertussen een jaar met deze harnas en wil niet anders meer.

  Rob van Leeuwen
  Rob van Leeuwen
  3 September 2020

  Ja, ik ben er zo één, een windsurfer die is overgestapt op het kitesurfen. M’n rug trok het gewoon niet meer. Met pijn in m’n hart moest ik de conclusie trekken dat voor mij het einde van het windsurfen in zicht was.

  Omdat ik begrepen had dat kitesurfen veel minder zwaar voor je lijf en rug is ben ik het eens gaan proberen. Na 3 lessen en een paar zelfstandige pogingen had ik het een beetje onder de knie en was ik verkocht. En ja, het klopte; bijna geen spierpijn of rugklachten na een kitesurfsessie!

  Omdat kitesurfspullen huren best duur is ben ik op zoek gegaan naar een kitesurfset. Een van de grotere kitesurfwinkels in Nederland is Kitemana in Noordwijk, ik heb hun gebeld en mijn situatie uitgelegd. Na een nuttig telefoongesprek ben ik naar de winkel gegaan en heb me verder laten adviseren over board, kite en bar. 45 minuten later verliet ik de winkel met een goed gevoel én m’n eerste kitesurfset.

  Na een stuk of 15 kitesurfsessies, kan ik stellen dat je ook van kitesurfen last van je rug kan krijgen, vooral als je een paar uur achter elkaar met harde (vlagerige) wind vaart.

  Weer even gebeld met Kitemana voor advies, het was snel duidelijk, een zittrapeze is veel beter voor de rug dan een heuptrapeze. En ze hadden er een paar liggen in de winkel, het advies was kom passen en maak dan pas je keuze. Zogezegd zo gedaan.

  Mijn keuze is gevallen op de Prolimit Kite Seat Pro Trapeze. De trapeze heeft een extra padding in de rug en een ingebouwd frame die de krachten in drie richtingen over de rug van de trapeze verdeelt. De banden waarmee de spreaderbar aan de trapeze vast zit zijn direct op de plaat bevestigd voor een optimale krachtverdeling.De afgelopen week heb ik 3 heerlijke kitesessies gehad en wat een verschil t.o.v. mijn vorige trapeze. Ben super blij met de Prolimit Kite Seat Pro Trapeze! Kitemana wederom bedankt voor jullie goede hulp bij het aanschaffen van m’n kitesurfgear.

  Review door ex windsurfer en beginnende kitesurfer Rob van Leeuwen

  Pierre
  Pierre
  20 March 2020

  Deze trapeze is top! Ik had een beetje last van mijn rug en ben daardoor overgestapt naar de kite seat pro van Prolimit op advies van de jongens van Kitemana. De trapeze sluit mooi aan en is iets harder in de rug waardoor het voelt alsof je in een comfortabele stoel zit. De spreaderbar is breed en voorzien van stukken die in de trapeze gaan waardoor deze niet kantelt. Super blij mee!

  Professional advice

 • call: +31 (0)71 4081154
 • Mail: tom@kitemana.nl
 • WhatsApp: +31 (0)71 4081154
 • Kitemana Guarantees

 • Order before 17:00 hours, same day shipping
 • Free delivery from 49.90
 • Free gift with every order